Cycle-Up HUB opent haar deuren!

Op 11 maart 2024 was het dan eindelijk zover: de opening van de Cycle-Up HUB, de eerste circulaire HUB van Noord-Nederland! Vanaf januari is er hard gewerkt om de HUB tot een inspirerende, bruisende en vooral uitnodigende omgeving te maken, met succes!

Tijdens de opening hadden we de eer om burgermeester Sybrand Buma en wethouder Evert Stellingwerf te ontvangen. Zij hielden een praatje en keken, net als de andere gasten, hun ogen uit. Tijdens de opening waren er broodjes, hapjes en verse oesterzwamkebab, van circulaire partner Fryslan Fungies, aanwezig. We konden rekenen op ruim 300 aanwezige gasten: één groot feest!

“We laten hier zien dat een circulaire businessmodel niet alleen kan, maar ook werkt”

Timmeren aan de weg van een circulaire toekomst

Na een praatje van eigenaar Jeroen Dijkstra, de burgermeester en wethouder was het tijd voor de circulaire ondernemers om de weg naar een circulaire toekomst te starten. Dat deden zij op bijzondere wijze: circulaire partner Stadshout Leeuwarden had een timmerbord ontworpen waar de eerste spijker in geslagen mocht worden. Elke ondernemer zette met een hamerslag de eerste stap: samen timmeren aan de weg van een circulaire toekomst!

Na deze ‘openingsceremonie’ konden gasten vrij rondlopen en kennismaken met de ondernemers en hun bedrijf. Er werd genetwerkt, geïnspireerd en vooral veel verwonderd. Want, achter deze deuren ligt een wereld aan mogelijkheden. Voor Cycle-Up was dit de start van een groots avontuur. Wij zijn er klaar voor, bouw jij met ons mee?

Burgermeester Buma aan het woord tijdens de opening van de Cycle-Up HUB