Over Cycle Up

Ons verhaal begint bij de eerste stap

Het afvalprobleem is immens en lijkt daarom moeilijk aan te pakken. “Waar moet je beginnen?!” Dus wij zijn gewoon begonnen, omdat we geloven dat actie positieve verandering teweeg kan brengen. Daarom is Cycle-Up opgericht, een circulaire dienstverlening als lokale en praktische oplossing – een springplank voor duurzaam ondernemen.

Cycle-Up herkent en creëert waarde uit reststromen. Wij richten ons op het vinden van innovatieve oplossingen om reststromen om te zetten in hoogwaardige producten met een positieve impact op mens en milieu.

We stellen onszelf én anderen in staat om te zien dat afval niet alleen iets is om weg te gooien, maar een kans is om (ons) te ontwikkelen. We laten zien dat elk product, hoe klein ook, een groot verschil kan maken.

Zo streven wij naar een circulaire economie waarin we het gebruik van grondstoffen minimaliseren en afval tot een minimum reduceren. Maar onze ambitie gaat verder dan dat. Wij streven naar een wereld waarin afval niet langer bestaat en waarin duurzame producten de norm zijn.

Wij willen echter meer dan alleen duurzame producten maken. Het zou té makkelijk zijn om ons alleen te richten op het verwerken van afval tot duurzame producten. Dan is er uiteindelijk alleen een ‘mooiere afvalbult’ met ongebruikte duurzame producten. Daarom is onze doelstelling grootser: iedereen in Nederland heeft voor 2040 een product van Cycle-Up gebruikt. Uitdagend? Absoluut. Maar als wij de handen ineen slaan zijn wij vastberaden om dit doel te bereiken!

Jeroen Dijkstra

Founder

Hille Jan Hellema

Founder

Robin Alkema

Founder

Guus Kuipers

Business Development manager

Mayte Leinenga

Projectmanager

Silvan van der Kamp

Coördinatie Social Workforce

We vroegen ons af: waar moet je beginnen? Dus we zijn gewoon begonnen. Omdat we geloven dat actie positieve verandering teweeg kan brengen.

Jeroen
Cycle-Up

Waar kunnen we mee helpen?

We stellen onszelf én anderen in staat om te zien dat afval niet alleen iets is om weg te gooien, maar een kans is om (ons) te ontwikkelen. We laten zien dat elk product, hoe klein ook, een groot verschil kan maken. Wij streven naar een circulaire economie waarin we het gebruik van grondstoffen minimaliseren en afval tot een minimum reduceren. Maar onze ambitie gaat verder dan dat. Wij streven naar een wereld waarin afval niet langer bestaat en waarin duurzame producten de norm zijn.