Bokashi emmer Agriton

De HUB verwerkt een groot deel van de organische resten die vrijkomen in de HUB tot bokashi. Voedselresten van de lunchpauze en catering worden op deze manier omgezet tot een waardevolle grondstof: bokashi. Dit doen we met een Agriton bokashi emmer.

De HUB verwerkt een groot deel van de organische resten die vrijkomen in de HUB tot bokashi. Voedselresten van de lunchpauze en catering worden op deze manier omgezet tot een waardevolle grondstof: bokashi. Dit doen we met een Agriton bokashi emmer.

Bokashi is een eenvoudige manier om van afval een waardevolle grondstof te maken. Hiermee voed je de bodem en sluit je jouw eigen kringloop. Voor een gezonde aarde van vandaag en morgen! Bokashi is Japans en betekent ‘gefermenteerd organisch materiaal’. Fermentatie is een conserveringstechniek waarbij voedingsstoffen, energie en bio-actieve stoffen zoals antioxidanten worden behouden. Gefermenteerde etensresten veranderen niet van structuur, maar worden door micro-organismen voorverteerd (verzacht). Het bodemleven kan zo Bokashi snel afbreken en omzetten naar waardevolle voeding voor bodem en plant. 

Geschikt

  • Groente- en fruitresten
  • gekookt voedsel
  • eierschalen, graten
  • kleine botten
  • kaas
  • yoghurt
  • brood
  • papieren theezakjes
  • koffiedik
  • bloemen- en plantenresten

Ongeschikt

  • Beschimmelde of rotte etensresten
  • vloeistoffen zoals soep en olie
  • Grote botten
  • Papier

Je maakt laagjes van voedselresten met daarop een laagje Bokashi Starter, een volle emmer moet minstens twee weken fermenteren. Tussendoor tap je het bokashivocht af, dit kun je in verdunde vorm gebruiken als plantenvoeding. Na fermentatie kun je de Bokashi gebruiken in de tuin.
Wil jij ook jouw voedselresten omzetten tot grondstof? Meer informatie over bokashi vind je op de website van Agriton.